Cursurile de robotica pentru copii la mare cautare pentru a-si pune in valoare inventivitatea

Copii sunt ”argint viu” cum zic majoritatea parintilor si pe buna dreptate.

De cele mai multe ori acestia nu au stare, gasind mereu ceva nou, provocator de facut, atat la scoala cat si in timpul liber iar asta de multe ori oboseste lumea de varsta adulta.

De cele mai multe ori un copil pentru a nu se plictisi are nevoie de provocari noi, insa daca nu sunt pe placul sau tinde sa te refuze ba mai mult poate sa se supere chiar si pe tine.

In acest caz orientarea spre diverse cursuri robotica este prioritara mai ales ca la aceste cursuri imbina utilul cu placutul, ingeniozitatea, inteligenta si dexteritatea fiind foarte  testate si cu siguranta nivelul de interactivitate va fi unul mare.

Ce presupun aceste cursuri inovative, care au la baza dezvoltarea multor abilitati in randul copiilor de 7-17 ani?

In primul rand, familiarizarea cu termenii tehnici este la ea acasa, iar programele interactive, imaginile  si diverse softuri cu siguranta vor starni curiozitatea pentru a da frau liber ideilor.

Intr-un atelier de robotica, copilul invata inca de mic atat cum sa lucreze cu un robot, cat si sa construiasca unul, totul pornind de la proiectare.

Dar provocarile nu se opresc aici, iar multe cursuri de robotica au in dotare un soft foarte util care se numeste Lego WeDo 2.0, capabil sa iti dezvolte capacitatea de gandire logico-matematica, sa te ajute sa iti pastrezi atentia la cote ridicate si mai mult sa ofere o perspectiva educationala noua care ar putea ajuta chiar si la orele din clasa.

Mai mult sociabilitatea joaca si ea un rol foarte important atunci cand vine vorba de micuti, iar daca acestia interactioneaza cu mai multe persoane de varsta lor cu atat mai bine, deschizandu-le orizonturile, lucru care va ajuta atunci cand vor creste.

Un astfel de curs  cu siguranta va atrage cu mult micutii, mai ales ca se bazeaza pe ingeniozitate, lucrul cu imaginile si cu softurile interactive, manuirea robotilor, lucruri care starnesc atentia lor pe o perioada destul de semnificativa de timp.

Accesand domeniul virtual, veti putea sa va dati seama ca astfel de cursuri aduc si o recunoastere educationala ce consta in diverse diplome si programe dupa absolvire, care va pot propulsa micutul daca face pe viitor o facultate de referinta si daca este pasionat de aceasta latura.

Trebuie sa oferim alternative noi micutilor nostri, iar orice provocare cu siguranta ii va incanta pe acestia, insa un curs de robotica este de departe ceva care ii va starni la maxim!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.