Medicii si functionarii inlocuiti de roboti

The Independent a realizat un raport cu privire la impactul pe care il vor avea robotii in anii ce vor veni. Acestia au ajuns la concluzia ca robotii, dar si computerele vor putea inlocui, in 15 ani, peste 250.000 de angajati din sectorul public. Acesti roboti, vor economisi miliarde de lire sterline. Raportul a fost publicat destul de recent si se pare ca aceasta va fi traiectoria spre care vor merge economiile din lumea intreaga. Robotizarea reprezinta un subiect despre care inca numerosi experti isi dau cu parerea, in special datorita temerii ca robotii ar putea lua locul angajatilor.

Potrivit grupului de reflectie The Reform, folosirea site-urilor web ar avea drept rezultat eliminarea necesitatii prezentei a peste 130.000 de administratori ai companiei Whitehall. Aceasta companie este specializata pe recrutare. Conform celor de la The Reform, aceasta companie ar economisi 2.6 miliarde de lire sterline, adica 3 miliarde de euro daca pana in anul 2030 va reusi sa scape de un numar mare de angajati, optand pentru robotizarea proceselor. Inafara de aceasta companie, se pare ca si alte industrii au in vedere inlocuirea angajatilor cu roboti.

Un astfel de domeniu este cel al medicinei. Se pare ca mai mult de 24.000 de medici generalisti vor putea fi inlocuiti de roboti in urmatorii ani. Robotii vor putea inlocui si 90.000 de posturi din sectorul administrativ al serviciului de sanatate. Aceasta previziune este extrem de ingrijoratoare.

Din ce mai spune raportul cu privire la tehnologizare si la roboti, se pare ca in ziua de azi computerele sunt deja mai eficiente. Acestea sunt capabile in momentul de fata sa puna diagnosticuri in privinta cancerului la plamani. In procedeurile de rutina, robotii sunt mult mai precisi decat chirurgii. Acest lucru nu face decat sa intareasca aspectul ca robotii vor ajunge in final sa fie destul de folositi in procesele chirurgicale.

Potrivit unei alte statistici, realizate de Deloitte, se pare ca aproape 50% din sectoarele economice al Marii Britanii, vor fi invadate de noile tehnologii. Inteligenta artificiala va fi si ea parte din noile tehnologii care vor caracteriza piata in anii urmatori. Inteligenta artificiala cunoaste un apogeu, iar in urmatorii ani ea se va imbunatati destul de mult. Se estimeaza ca foarte multe procese din viata noastra de zi cu zi se vor desfasura folosind inteligenta artificiala. De asemenea, multe locuri de munca vor fi acoperite de avansurile tehnologice in robotica si in inteligenta artificiala.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.