Robotul Valkyrie R-5 colonizatorul planetei Marte

NASA tocmai a prezentat lumii un robot uimitor, al carui unic scop va fi colonizarea planetei Marte. Robotul Valkyrie R-5 este pregatit pentru a coloniza planeta Marte si deja a fost expus in cadrul unui eveniment. Se pare ca, cel putin pentru moment, NASA ia in calcul trimiterea unui robot pe Marte, acest lucru fiind mult mai previzibil, avand in vedere ca va costa mult mai mult sa trimita o persoana pe Marte.

Un robot nu are nevoie de prea multe pentru a functiona, iar un avantaj major al acestuia este faptul ca va putea opera 24 de ore din 24. Avand 125 de kilograme si o inaltime de aproape 2 metri, acest robot a fost special conceput pentru a vedea daca este posibil ca un om sa poata trai in conditii optime pe planeta rosie. NASA compara deja acest robot cu Iron Man, avand cateva caracteristici asemanatoare costumului personajului Iron Man din filmele Marvel. Robotizarea planetei Marte va fi primul pas pentru colonizarea ei. Acest demers a fost inceput de catre Elon Musk, care viseaza deja la ziua cand oamenii vor putea locui pe Marte.

De foarte mult timp, o sumedenie de persoane se intreaba cum ar fi daca oamenii ar putea locui pe aceasta planeta. S-au facut chiar si filme pe aceasta tema si s-a ajuns la concluzia ca planeta Marte ar putea fi populata, atata timp cat oamenii de stiinta vor gasi metode de a cultiva plante pe aceasta planeta si a intretine viata cu resursele locale. Deja se spune ca planeta Marte ar avea mari cantitati de apa sub forma de gheata pe suprafata ei, deci problema apei ar putea fi rezolvata cu apa martiana. NASA investeste destul de multi bani in obiectivul de colonizare al planetei Marte, robotii pe care ii realizeaza, pentru acest lucru, nu ar fi foarte ieftini. Se spune ca NASA ar fi investit 2 milioane de dolari in realizarea acestui robot, iar in momentul de fata, robotul este testat in diverse conditii asemanatore planetei Marte.

Oamenii de stiinta isi doresc ca acest robot sa fie autonom pe planeta Marte, avand inclusa capacitatea de Inteligenta Artifciala, facandu-l astfel sa ia decizii proprii. Autonomia acestui robot ar fi utila in special daca vorbim despre locomotie si despre navigatie, deoarece aceste principale caracteristici sunt extrem de importante pentru ca robotul sa nu se defecteze pe planeta rosie. Robotul poate fi admirat de iubitorii roboticii, in sediul celor de la NASA.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.