Roboti pentru lucratorii in varsta

Producatorii japonezi au in vedere fabricarea unor roboti care vor fi capabili sa-i ajute pe lucratorii mai in varsta sa ramana mai mult timp activi. In conditiile in care Japonia se confrunta cu o imbatranire a populatiei, se pare ca robotizarea nu mai reprezinta doar o dorinta, ci o necesitate.

Toyota, al doilea producator de masini din Japonia doreste sa dezvolte in masa roboti capabili sa ajute persoanele in varsta care au suferit un accident cardio-vascular sau au avut diverse probleme de sanatate. Ideea principala a acestor roboti este ca ei vor ajuta persoanele respective sa mearga din nou, redandu-le astfel forta de care au nevoie pentru a-si continua activitatile de zi cu zi, chiar daca conditia fizica nu le va mai permite acest lucru. Chiar din aceasta saptamana, compania a lansat un serviciu de inchiriere pentru roboti careva ajuta persoanele in varsta sa mearga din nou.

Aceste picioare robotice vin ca un raspuns la cele lansate de Honda in anul 2015 si din ce se pare pana acum, aceste picioare robotice par a fi deja mai performante. CEO-ul celor de la Toyota a afirmat faptul ca nu ar trebui sa se mai gandeasca doar la producerea de masini, ci sa se axeze si pe producerea de roboti care vor ajuta oamenii. Principala idee cand vine vorba despre roboti este ca indiferent cum o luam, acestia vor ajunge sa fie o parte importanta a vietii noastre de zi cu zi.

Un lucru destul de important il consta faptul ca robotii vor ajunge sa ne ajute in treburile noastre de zi cu zi, ba mai mult decat atat, ne vor ajuta chiar si daca vom suferi de anumite probleme de sanatate. Robotii reprezinta viitorul pentru omenire, iar acest viitor se apropie din ce in ce mai mult, avand in vedere avansurile tehnologice care se fac pe zi ce trece. In urmatorii ani cu siguranta mai multe companii vor incepe sa construiasca roboti care ne vor face viata mai usoara sau macar vor fi destul de folositori in diversele activitati pe care le facem. Cu saltul incredibil pe care inteligenta artificiala il face pe zi ce trece, ramane de vazut cum va arata omenirea peste cativa ani atunci cand robotii vor ajunge sa reprezinte o importanta forta ce ne va modela viata. Multi experti afirma despre acestia ca vor ajunge sa ne fie extrem de utili pe viitor.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.