Domenii inlocuite de roboti

Pe masura ce trece timpul, devenim din ce in ce mai constienti de puterea pe care robotii o au in sarcinile noastre de zi cu zi, precum si de avansul pe care il fac acestia. In urma cu cateva decenii a inceput sa se vorbeasca despre inteligenta artificiala, dar pana in zilele noastre nu se stia prea multe despre aceasta. In momentul de fata, aceasta este de actualitate si se pare ca ne indreptam spre un viitor in care inteligenta artificiala va intra in viata noastra de zi cu zi.

Tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult transformand piata muncii pe care o stim mai repede decat suntem capabili sa realizam. Automatizarea a inghitit deja joburi care presupun munca manuala, masinariile tintind spre joburile pentru care este nevoie de un nivel mai ridicat de calificare. Exista cateva industrii care deja se afla pe lista celor care cat de curand vor ajunge sa dispara datorita introducerii inteligentei artificiale. Oamenii au ajuns sa fie familiarizati cu programe de inteligenta artificiala cum ar fi Siri sau Alexa, iar in cele ce urmeaza aceste programe vor ajunge sa acapareze din ce in ce mai mult viata noastra de zi cu zi.

Multe companii au ajuns sa foloseasca chatboti, adica softuri concepute pentru a raspunde intrebarilor clientilor intr-un timp cat mai scurt. Selectand informatiile cerute de clienti dintr-o baza de date, acestea vor fi mult mai utile si mai eficiente decat persoanele care se ocupau de aceste lucruri pana acum. Operatorul uman va ajunge sa fie inlocuit de cel bazat pe inteligenta artificiala. Chiar si in domeniul transportului se va ajunge la automatizare, soferii fiind inlocuiti de masini.

Numeroase studii vorbesc deja despre acest lucru, viitorul nefiind foarte roz atunci cand vorbim despre soferi. Atat Google, cat si Uber lucreaza la procesul de automatizare, aceste firme fiind gata sa introduca pe piata masinile care se vor putea conduce singure. Prin introducerea acestei tehnologii, riscul producerii de accidente va fi mult diminuat, consumul de energie reducandu-se iar traficul fiind mai putin aglomerat.

Domeniul juridic va suferi si el modificari prin introducerea automatizarii. Cu toate ca avocatii nu vor fi inlocuiti prea curand din tribunale, multe companii investesc deja in tehnologii capabile sa preia activitati efectuate de stagiari sau de consilierii juridici. Sectorul bancar si cel financiar sunt si ele vizate automatizarii. Multe banci deja anunta ca implementeaza aceste sisteme bazate pe inteligenta artificiala ce vor prelua solicitarile clientilor atat online cat si la telefon.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.