Companiile profita de robotizare

Nu mai este o noutate ca robotii incep sa acapareze toate pietele. Avansul tehnologic este in floare si din ce in ce mai multe companii profita de robotizare. O firma de curierat din China deja a ajuns sa apeleze la roboti pentru a injumatati consturile. O „armata” de roboti lucreaza astfel incat firma reueste sa reduca o buna bucata din costurile generale pe care le-ar fi avut daca ar fi lucrat cu oameni.

Aceasta firma a declarat chiar ca aceasta armata de roboti este mult mai eficienta decat oamenii si mai mult decat atat ajunge sa reduca costurile destul de mult, fiind mult mai eficienta si mai putin costisitoare decat oamenii. Firma a introdus niste robotei mici si portocalii care pot sorta cu rapiditate pana la 200.000 de colete pe zi. Reprezentatii acestei firme au afirmat ca eficienta le-a crescut destul de mult in urma implementarii robotilor, atingand chiar valori de 30%. De asemenea precizia cu care au fost sortate coletele a fost imbunatatita.

Aceasta firma a afirmat ca in prezent foloseste robotii in doua sedii si se doreste extinderea utilizarii acestora in toata China. Din ce in ce mai multe companii din China aleg sa inlocuiasca angajatii umani cu robotii. In momentul de fata, productia de roboti industriali din China a depasit procentul de 30% anul trecut. Producatorul taiwanez Foxonn, cunoscut si ca unul dintre principalii furnizori pentru compania Apple a reusit sa inlocuiasca anul trecut peste 60000 de angajati din fabricile sale cu roboti.

Acest producator a ajuns sa detina cele mai multe facilitati de productie de pe teritoriul Chinei. Ideea ca robotii vor ajunge sa lase oamenii fara locuri de munca este destul de vehiculata si se pare ca nu suntem departe de momentul in care acest lucru se va intampla. In mare parte, majoritatea robotilor sunt utilizati in fabrici pentru slujbe repetitive, dar lucrurile par sa se schimbe usor usor pentru ca acesti roboti se pare ca sunt din ce in ce mai folositi si in birouri.

Imbatranirea populatiei din Japonia spre exemplu face ca tara sa se reorienteze spre roboti, testand astfel diferite sisteme de inteligenta artificiala. Se estimeaza chiar ca pana in anul 2035 peste jumnatate dintre locurile de munca din Japonia vor ajunge sa fie preluate de roboti. Ramane de vazut cum se va descurca piata muncii avand in vedere aceste aspecte in anii ce vor urma.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.