CES Shanghai

Urmand modelul celor din Las Vegas, chinezii si-au facut si ei un targ de electronice. Acest targ a prezentat numeroase gadgeturi, pornind de la valize care merg singure, pana la cele mai noi aplicatii de inteligenta artificiala. CES Shanghai pune accent pe usurarea vietii consumatorului, realizand tehnologii din cele mai diverse. O trupa de roboti dansatori, deja au facut furori la acest targ de tehnologie.

De asemenea, un robot de mici dimensiuni, capabil sa incapa chiar si intr-un rucsac a fost prezentat la targ. Acesta poate fi trimis sa exploreze locuri in care oamenii nu au acces. Trotineta inteligenta si-a facut si ea aparitia la acest targ, aceasta bazandu-se pe o baterie solara pentru a functiona, dar si pe un sistem GPS. Fiind in stare sa mearga singura si atangand o viteza de 25 km/ha, aceasta trotineta este ideala pentru viata urbana.

Robotul valiza nu trebuie tras sau impins de proprietarul lui, acesta fiind special conceput pentru a merge singur. El se va tine dupa proprietarul sau. El a primit numeroase laude chiar si la CES Las Vegas, fiind si premiat. Acesta este dotat cu inteligenta artificiala. Pe langa acest lucru, el poate comunica foarte usor cu restul dispozitivelor electronice, ajutand chiar si la organizarea treburilor casnice. El este foarte util la organizarea divertismentului in familie.

Multi afirma deja ca inteligenta artificiala ne va simplifica viata, lucru cat se poate de adevarat, avand in vedere faptul ca aceasta tehnologie isi ia avant din ce in ce mai mult, pe zi ce trece. In cadrul acestui targ, un producator a prezentat un robot ce poate fi controlat doar cu miscarile ochilor. Castile de realitate virtuala au fost si ele vedetele acestui targ, fiind foarte apreciate de toti cei care au vizitat CES Shanghai in aceasta perioada. In cadrul evenimentului a mai fost prezentat si un robot capabil sa filmeze sub apa.

Acesta poate cobori fara probleme la adancimea de 30 de metri. Lucrul inedit cand vine vorba despre acest robot, este ca poate fi controlat cu o telecomanda de pe uscat, astfel incat utilizatorul va putea explora adancurile fara a fi nevoit sa se scufunde el insusi.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.