Uber si inteligenta artificiala

Folosindu-se de inteligenta artificiala, Uber reuseste sa stabileasca tarifele curselor, astfel incat le faca viata mai usoara soferilor de peste tot din lume. Pana in momentul de fata, Uber stabilea tarifele in functie de cerere si oferta. Lucrurile pare ca au inceput sa se schimbe in sensul ca, in momentul de fata, tarifele sunt analizate de inteligenta artificiala, aceasta luand decizia sumei pe care ar trebui sa o plateasca fiecare calator in parte.

Spre exemplu, daca un calator va dori sa plece dintr-o zona bogata a orasului, iar destinatia va fi un restaurant mai scump, sistemul celor de la Uber il va taxa mai mult. Acest lucru se va intampla si in cazul cartierelor mai sarace, pretul unei curse fiind mai mic. Noul sistem de tarifare este folosit de 14 orase din America, iar tendinta este de extindere al acestui sistem.

Anul trecut compania Uber a inregistrat pierderi de 2,8 miliarde de dolari, lucru ce determina compania sa ia si astfel de masuri, astfel incat sa reuseasca sa mai recupereze din bani. Modelul de business al celor de la Uber se subrezeste din simplul motiv ca soferii devin tot mai nemultumiti. Compania pastreaza mai multi bani pentru sine, soferii fiind renumerati mai slab. Soferii au inceput sa observe diferente mai mari intre banii pe care ii plateste clientul si suma finala care ajunge la ei. Implementand acest sistem bazat pe inteligenta artificiala, cei de la Uber mizeaza pe faptul ca soferii vor avea posibilitatea de a primi mai multi bani de la clienti.

In acelasi timp, conducatorii Uber mai mizeaza si pe faptul ca implementand acest sistem vor putea si ei castiga mai mult de la clientii mai instariti. Inteligenta artificiala incepe sa fie folosita in mai multe domenii, aceasta avand un impact pozitiv asupra diverselor servicii care se gasesc acum pe piata. Uber este una dintre companiile care are in vedere aceasta tendinta de integrare a inteligentei artificiale in sisteme si se pare ca acesta va fi drumul pe care va merge de acum incolo. Multe alte companii au inceput sa caute metode eficiente de a implementa inteligenta artificiala in sistemele lor astfel incat sa reduca mult costurile si sa creasca si eficienta.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.