YouTube si comentariile live VR

Realitatea virtuala este o tehnologie noua care pare sa acapareze din ce in ce mai multe industrii. Youtube a anuntat recent ca folosindu-se de realitatea virtuala, utilizatorii vor avea posibilitatea de a rosti comentariile, iar acestea vor aparea in rubrica respectiva. Ei nu vor mai fi nevoiti sa le scrie la tastatura asa cum faceau pana acum. Google ofera posibilitatea comentariilor in timp real folosindu-se doar vocea. Clipurile filmate special cu noile camere de 360 vor avea inclusa si functia comentariilor vocale, atat timp cat utilizatorii vor viziona filmarea respectiva cu un aparat VR, iar filmarea va fi una live.

Grupurile mici de oameni care vor urmari in acelasi timp o filmare cu un VR, vor avea posibilitatea interactionarii cu alte persoane care fac acelasi lucru. Un expert de la YouTube a anuntat deja ca aceasta experienta va fi similara convorbirilor unor persoane aflate toate in aceeasi camera. Seful diviziei de realitate virtuala de la Youtube a anuntat ca persoanele care vor trai o astfel de experienta vor fi afisate sub forma de avataruri. Numarul acestor „camere” va fi destul de limitat pentru inceput. Nu se stie inca momentul in care se va putea comenta folosind aceasta functie, dar lucrul cert este ca, folosindu-se sistemul VR, utilizatorii vor avea ocazia unei experiente unice.

Ei vor reusi practic sa faca parte dintr-un eveniment fara a fi fizici prezenti la acel eveniment. YouTube planuieste ca aceasta facilitate sa fie lansata incepand cu anul acesta. Noua functie ce va fi implementata de cei de la YouTube va fi asemanatoare cu functia implementata de Facebook. Reteaua sociala ofera utilizatorilor o functie asemanatoare, dar bazata pe Oculus Rooms. Aceasta functie permite utilizatorilor sa comenteze cu prietenii in acelasi timp o inregistrare de realitate virtuala.

Tehnologia VR este intr-o continua expansiune, iar faptul ca Google are un interes destul de mare fata de ea, nu ar trebui sa ne mire deloc, mai ales ca aceasta tehnologie este foarte apreciata de utilizatori. Stiind cum functioneaza sistemul de comentarii live de pe Facebook, ar trebui sa ne asteptam la ceva asemanator de la cei de la YouTube.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.