Facebook si VR

Mark Zuckerberg este de parere ca tehnologia VR va cunoaste un avant de proportii in anii ce vor veni. Din acest motiv, fondatorul Facebook este decis sa investeasca peste 3 miliarde de dolari in realitatea virtuala. Faptul ca oamenii vor reusi sa fie practic parte dintr-o realitate pe calculator, senzatia fiind asemanatoare cu viata reala, ii face pe multi antreprenori sa viseze la ziua in care tehnologia VR ar putea sa intre in viata de zi cu zi a consumatorilor. Mark Zuckerberg vede realitatea virtuala ca o platforma a viitorului, el fiind convins ca peste cativa ani vom face o trecere de la o experienta 2D la una 3D.

Facebook are de gand sa investeasca sume masive in platforma de VR, reprezentantii companiei, luand in calcul ca sumele investite vor ajunge sa atinga 3 miliarde de dolari, pe parcursul a 10 ani. In momentul de fata, realitatea virtuala nu este un lucru foarte accesibil maselor, avand in vedere ca tot echipamentul pentru a trai o astfel de experienta este destul de scump. Un alt dezavantaj al acestei tehnologii este ca in momentul de fata ea e doar intr-o faza incipienta de dezvoltare.

Se preconizeaza insa, ca pe parcursul anilor urmatori, aceasta sa cunoasca o crestere semnificativa, mai ales datorita faptului ca pretul tehnologiei de realitate virtuala va scadea din ce in ce mai mult. Seful Oculus, companie achizitionata de Facebook, are o parere asemanatoare cu creatorul companiei de social media. VR-ul este un punct de interes major pentru multi giganti din domeniul IT, foarte multe companii declarandu-se incantate de posibilitatile pe care le ofera aceasta tehnologie.

Google, Sony sau Facebook au inceput deja o cercetare amanuntita al acestui segment de piata, chiar lansand produse care ii permit utilizatorului sa se logheze in realitatea virtuala. In urmatorii ani, aceasta noua tehnologie va creste destul de mult si va deveni din ce in ce mai accesibila, astfel incat multi se vor bucura de beneficiile pe care le va aduce. Pe langa partea strict legata de divertisment, aceasta noua tehnologie va mai oferi si posibilitatea invatarii, fiind ideala pentru educatie, aceasta fiind deja adoptata de unele institutii de invatamant.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.