Inteligenta artificiala si testele poligraf

Testele poligraf clasice ar putea fi inlocuite de inteligenta artificiala. Interperetarea undelor cerebrale emise in timp ce gandim va putea fi realizata de un nou sistem de inteligenta artificiala, specializat pe acest lucru. Sistemul de inteligenta artificiala creat special pentru acest lucru este capabil sa asocieze gandurile observate in timp real cu niste propozitii complexe.

Aceste propozitii vor face descrierea cu acuratete a gandurilor. Folosind 240 de parametri, inteligenta artificiala va fi capabila sa desfasoare o multime de procese cognitive in diverse regiuni ale creierului. Vor fi acoperite multe zone ale creierului, de la cele responsabile pentru persoane si locuri, pana la cele referitoare la interactiunea sociala, dar si cele responsabile de activitatile fizice. Va fi posibila transpunerea intr-o descriere vizuala a gandurilor. In acelasi fel actioneaza si creierul omului.

In momentul de fata aceasta tehnologie este folosita pentru a descrie gandurile comparand profilul undelor cerebrale. Descrierile pe care le realizeaza inteligenta artificiala sunt aproximative. Un lucru cert este ca peste cativa ani, aceasta inteligenta artificiala va fi capabila de mult mai multe lucruri. Descrierile aproximative vor fi inlocuite de niste interpretari in timp real a gandurilor, reflectand numeroase lucruri, de la limbaj, pana la aspectele trairilor avute.

Acest sistem de inteligenta artificiala este unul intr-o continua expansiune si cu siguranta vom auzi mai multe despre el in anii ce vor veni. Interesul imbunatatirii acestui sistem este mare pentru ca va putea fi folosit mai des, inlocuind astfel testele poligraf care nu sunt foarte exacte.

De asemenea, spre deosebire de testele poligraf, acest sistem nu va putea fi influentat intentionat de cel caruia i se face testul. Este cunoscut faptul ca testele poligraf pot fi inselate daca cel caruia i se face testul isi poate controla foarte bine emotiile. Lucrul acesta nu va putea fi posibil cu sistemul bazat pe inteligenta artificiala. Undele cerebrale nu pot fi controlate, de aceea testul va fi mai apropiat de realitate, iar eficienta testului cu pricina va fi mult imbunatatita. Aceste tehnologii sunt totusi la inceput si va mai fi nevoie de cativa ani buni pentru ca acestea sa fie finalizate si folosite la o scara mai larga.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.