Inteligenta artificiala de pe Instagram

Cei de la Instagram iau in calcul implementarea unui sistem bazat pe inteligenta artificiala cu scopul de a impiedica mesajele care incita la ura. Ei au anuntat ca stadiul de implementare al acestui sistem este unul destul de avansat, iar comentariile vor fi filtrate de acest sistem. Faptul ca Instagram a decis sa introduca aceasta noua functie, nu ar trebui sa ne mire, avand in vedere ca multe alte retele sociale au inceput sa procedeze intr-un fel similar.

Gigantii internetului depun eforturi mari pentru a indeparta de pe site-urile lor continutul problematic, iar acest pas este unul la care ar trebui sa ne asteptam. Multi utilizatori sunt de parere ca in momentul de fata comentariile negative si cele care incita la ura ii impiedica sa profite din plin de experienta pe care platforma sociala le-o ofera. Acest filtru este testat in momentul de fata doar pentru comentariile in engleza, urmand ca pe viitor, el sa fie extins si pe alte limbi.

Sistemul bazat pe inteligenta artificiala este deja destul de avansat, el reusind sa identifice diverse tipuri de comentarii agresive. Multi experti sunt convinsi ca odata cu trecerea timpului, acest sistem se va imbunatati din ce in ce mai mult. Instagram a lansat recent si un filtru anti-spam pentru a bloca tentativele utilizatorilor de a incerca fraudarea sistemului. Inteligenta artificiala este folosita din ce in ce mai des pentru a filtra continuturile de pe site-uri.

Algoritmii folositi de inteligenta artificiala se imbunatatesc pe masura ce acestia sunt folositi din ce in ce mai mult. Instagram a anuntat deja ca aceste noi filtre au fost create special pentru a combate comentariile de tip spam si pentru a le reduce pe cele de tip “hate”. Multe retele sociale sunt acuzate ca incita la ura si ca permit transmiterea informatiilor false pe platformele lor.

De asemenea, retelele sociale mai sunt acuzate si de faptul ca nu filtreaza suficient de bine mesajele cu o tenta terorista de pe platforma. Companiile de social media si-au imbunatatit in ultima perioada aceste sisteme, prezentand in detaliu eforturile pe care le fac pentru a mai reduce din probleme.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.