Inteligenta artificiala in viitor

Lumea a inceput sa deschida ochii la numeroasele beneficii pe care le poate aduce inteligenta artificiala. In momentul de fata exista numeroase oportunitati cu privire la aceasta noua tehnologie, iar un lucru cert este ca in anii ce vor urma, domeniul AI va continua sa se dezvolte din ce in ce mai mult acaparand numeroase locuri de munca. Unele tari, cum ar fi Franta, deja au inceput sa adopte aceste noi tehnologii. Inteligenta artificiala este in momentul de fata intr-o crestere foarte puternica, numeroase startup-uri axandu-se pe acest domeniu. In anii ce vor urma se va investi foarte mult in cercetarea cu privire la inteligenta artificiala.

Multe companii deja sunt la curent cu noile tehnologii, ele realizand chiar laboratoare speciale de cercetare pentru acestea. O cercetare realizata in SUA, in anul 2015 vorbeste despre schimbarile ce vor avea loc in anii urmatori. Munca umana va fi automatizata, iar aparitia high-level machine intelligence va deveni un punct de plecare pentru foarte multe afaceri. Inlocuirea omului cu masinile deja a inceput sa fie o practica foarte comuna in tarile dezoltate. Viata moderna va fi transformata pentru totdeauna de AI, multe dintre sectoarele care depindeau pana in prezent de activitatea umana, urmand a fi inlocuite de roboti. Se speculeaza ca pana in anul 2024, inteligenta artificiala va inlocui performanta umana in traducerea limbilor straine.

De asemenea, pana in anul 2026, AI va reusi sa scrie eseuri la nivel de liceu, iar in 2027, deja vom vedea cum AI va reusi sa conduca un camion fara nici o interventie din exterior. In anul 2049 va aparea primul bestseller scris integral de inteligenta artificiala, iar in anul 2053, chirurgii vor fi inlocuiti complet de AI. Tendinta internationala este de implementare a inteligentei artificiale in cat mai multe domenii si din ce se observa, aceasta tendinta, cel putin in ultimii ani, are o crestere destul de puternica.

Tarile au inceput si ele sa observe numeroasele posibilitati pe care le ofera inteligenta artificiala si adopta si ele aceasta noua tehnologie. Inteligenta artificiala nu a ajuns in momentul de fata la apogeu, acest lucru urmand sa aiba loc peste cativa ani, atunci cand va acapara foarte multe domenii.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.