Youtube combate radicalizarea prin inteligenta artificiala

Urmand modelul celor de la Facebook, Google a inceput implementarea tehnologiilor de inteligenta artificiala in serviciile pe care le ofera. Clipurile de pe YouTube care promoveaza un continut extremist sunt principalele vizate de acest nou sistem de inteligenta artificiala. Noua strategie a celor de la Google, pentru a elimina continutul extremist de pe platforma, este realizata in patru pasi.

Principalul pas vizat de cei de la Google este imbunatatirea sistemului de Inteligenta Artificiala si folosirea mai intensa a tehnologiilor bazate pe acest sistem. Implementarea unui sistem bazat pe AI va impiedica un continut de tip extremist sa se propage nedetectat printre milioane de clipuri urcate de utilizatori. Rata de detectie a inteligentei artificiale nu este perfecta, clipurile problematice fiind inca o problema destul de mare pe YouTube. O echipa de experti va fi responsabila pentru rezolvarea problemei de radicalizare pe platforma sociala.

Raportarile facute de utilizatori sunt corecte in proportie de 90%. Ei constituie contributia decisiva in identificarea surselor problematice de continut. Pe viitor se zvoneste deja ca multe dintre clipurile cu probleme identificate de utilizatori, inainte de a fi sterse de pe platforma, vor fi evidentiate cu niste mesaje de avertizare.

Aceste clipuri nu vor putea fi monetizate, iar vizibilitatea lor va fi redusa in cautari. De asemenea, cei de la Google isi propun ca prin reducerea vizibilitatii acestor clipuri, sa impiedice propagarea extremismului. YouTube isi mai propune promovarea clipurilor in care se vorbeste impotriva urii si a radicalizarii. Puterea mesajelor publicitare va fi folosita de YouTube pentru a indeparta utilizatorii de clipurile extremiste. YouTube a inceput o campanie denumita YouTube Informative.

Prin intermediul acestei campanii, ei isi propun sa le arate utilizatorilor pericolele la care se expun daca vizioneaza clipuri extremiste. Inteligenta artificiala va fi folosita pentru a reduce incidenta acestor clipuri, astfel incat utilizatorii sa nu mai fie expusi la ele. In ziua de azi AI a inceput sa fie folosita mai des in multe domenii, ea fiind foarte utila pentru a rezolva mai repede anumite probleme, cum ar fi cea a combaterii radicalizarii pe internet.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.