Muncitori afectati de roboti

Lucratorii au inceput deja sa-si piarda locurile de munca in dauna robotilor. Multe companii au trecut deja la automatizarea proceselor, astfel ca nu mai este nevoie de lucratori in fabrica. Procentul de lucratori in fabrici a scazut foarte mult in ultimii ani, iar valul de roboti industriali este abia la inceput. Stabilitatea sociala din Marea Britanie este pusa in pericol de aparitia robotilor si dezvoltarea industriilor. Pe masura ce lucratorii pierd teren in fata robotilor, alte caracteristici incep sa iasa in evidenta.

Caracteristici de personalitate cum ar fi increderea in sine si comunicarea sunt doua dintre acestea. Robotii nu sunt capabili sa comunice inca precum un om, de aceea oamenii ar trebui sa se axeze mai mult pe aceste directii in anii urmatori pentru ca inca mai au un avantaj mare fata de roboti. Numeroasele oportunitati pentru cei care isi dezvolta aceste calitati nu vor inceta sa apara pentru ca in momentul de fata este o cerere destul de mare pentru aceste calitati.

Avansul tehnologic este imposibil de oprit, de aceea robotii vor ajunge sa acapareze din ce in ce mai multe domenii. Multe slujbe vor fi puse in pericol de dezvoltarea lor, asa ca oamenii ar trebui sa se orienteze spre noi orizonturi in care robotii nu sunt inca atat de dezvoltati. Multi oameni de afaceri din Marea Britanie deja au inceput sa investeasca o multime de bani in noile tehnologii, renuntand la a mai investi in lucratori. Acestia ajung sa salveze o parte din bani, renuntand la cheltuielile cu lucratorii.

Avantajul principal al robotilor este ca ei pot munci fara oprire, neavand nevoie de multe lucruri ca sa functioneze. Piata lucratorilor va continua sa devina una extrem de volatila in urmatorii ani, cu precadere datorita faptului ca avansul tehnologic este in toi. Multi lucratori vor ajunge sa-si piarda locurile de munca in dauna robotilor. Aceasta problema este una de actualitate cu care marile puteri ale lumii vor trebui la un momentdat sa se confrunte, mai ales datorita faptului ca avansul tehnologic pare ca nu se va opri foarte curand. Munca pe care o stim azi, va fi una foarte diferita in viitor.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.