Locurile de munca si inteligenta artificiala

Inteligenta artificiala ucide locurile de munca? Unele persoane isi pun aceasta intrebare, ele fiind infricosate de avansul tehnologic. Multi se tem de faptul ca avansul tehnologic va fi atat de puternic incat vom ajunge sa nu-l mai putem controla, acesta preluand controlul. Chiar si oameni de stiinta cunoscuti precum Stephen Hawking sunt de parere ca avansul tehnologic va duce in final la un declin al umanitatii. Pe masura ce trece timpul, avem de aface cu un avans al tehnologiei din ce in ce mai accelerat. Vedem cum inteligenta artificiala devine mai complexa pe zi ce trece.

Masinile vor deveni mai inteligente. In final inteligenta masinilor o va depasi pe a noastra. Momentul acesta este cel de care oamenii se tem cel mai mult. Cand tehnologia va ajunge sa depaseasca inteligenta umana, atunci va fi momentul in care riscul ca inteligenta artificiala sa doreasca preluarea controlului sa fie mai mare. Unii sunt de parere ca oamenii si masinile se vor uni, societatea ajungand sa evolueze spre o lume de cyborgi. Inca din anul 1950, inteligenta artificiala a inspirat foarte multe filme si carti. In anul 1960, Herbert Simon, un om de stiinta a afirmat ca in doar douazeci de ani masinile vor reusi sa faca orice activitate pe care o face omul.

El a mai afirmat si faptul ca intr-o generatie, inteligenta artificiala va ajunge sa o atinga pe cea umana, problema creierii inteligentei artificiale fiind rezolvata. In momentul de fata, inteligenta artificiala a atins un punct in care este capabila se recunoasca vocea. De asemenea, i-a depasit pe oameni in jocuri precum sahul sau jocul Go. Inteligenta artificiala mai este folosita si in masinile care se conduc singure. Avansul tehnologiei este un prim semn al faptului ca lucrurile se vor schimba pe viitor.

Un alt lucru demn de remarcat este ca inteligenta artificiala a ajuns sa fie folosita chiar si in medicina. In foarte putini ani vom vedea cum doctorii se vor folosi de aceasta pentru a prezice anumite boli care ar putea aparea. Inca suntem departe de o inteligenta artificiala prea avansata. In momentul de fata este prea complicat pentru ea sa descifreze de exemplu o gluma bazata pe imagini.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.