Avertismentul lui Elon Musk

Elon Musk este cunoscut pentru preocuparea sa vizavi de inteligenta artificiala. In cadrul unei adunari a guvernatorilor Statelor Unite, el a facut cateva precizari cu privire la aceasta tehnologie. Conform lui, inteligenta artificiala reprezinta un potential pericol pentru toate domeniile. Evolutia inteligentei robotice va insemna o incorporare mai deasa a sa in mai toate ramurile tehnologiei. El cere guvernatorilor un document prin care sa reglementeze piata tehnologiei.

Elon Musk a prezentat mai multe detalii despre explozia tehnologiei, precum si evolutia inteligentei artificiale in perioada urmatoare. Inteligenta artificiala va fi adoptata de mai multe companii, astfel ca job-urile pe care le cunaostem azi vor ajunge sa dispara. Oamenii vor fi inlocuiti de masini, iar conform spuselor lui Musk, acest lucru ar trebui reglementat din timp, astfel incat impactul acestei schimbari sa fie mai mic. El a propus guvernatorilor crearea unui grup de cercetare non-profit OpenAI, prin care sa asigure o dezvoltare cat mai sigura a tehnologiei. Ideea principala a acestei initiative este de a limita cat se poate impactul negativ pe care l-ar putea avea noua tehnologie asupra firmelor.

El a mai fost de parere ca trebuie luate foarte in serios aceste aspecte si ca trebuie formata o institutie care va reglementa avansul tehnologic accelerat pentru ca lucrurile sa nu scape de sub control. Musk a mai adaugat ca oamenilor ar trebui sa le fie teama de acest avans tehnologic pentru ca el va fi cel care in final va ajunge sa le ia locurile de munca. Desi el sustine aceste lucruri, multi specialisti nu impartasesc aceasta viziune.

Avand in vedere avansul tehnologic, o prima consecinta a acestui lucru va fi si crearea unor noi locuri de munca. Oamenii vor trebui astfel sa se specializeze in alte domenii pentru a tine pasul cu societatea. Pe masura ce va trece timpul, inteligenta artificiala dar si noile tehnologii bazate pe aceasta vor ajunge la apogeu. Ramane de vazut cum va arata societatea atunci cand acest lucru va avea loc. Cu toate ca multi sunt de parere ca umanitatea va avea probleme, altii imbratiseaza aceste noi tehnologii si se declara incantati de acest avans tehnologic care are loc.

Sursa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.